Bucataria.local food

By recomandari

“Bucătărie buzoiană creativă, sezonieră, jovială și gustoasă. Cârnați de Pleșcoi de la mama lor, pastramă zvântată ca la Berca și Valea Nucului, vinete coapte cu gustul de fum care trebuie și o selecție de spumante românești valoroase, dar nu neapărat scumpe. Atmosferă de familie, unde cățeii (și oamenii) cuminți sunt bine primiți. Aa! Și niște rachiuri de fructe wow!”  (Cezar)

“Aici am găsit mama nișelor. Nu doar românesc, nu doar modern ci regional. Gastronomie din Buzău. Le lipsesc doar celebri covrigi. Cârnați de Pleșcoi cu alte treburi pe lângă, zacuscă cu babic (e prima zacuscă pe care o știu cu carne, funcționează perfect, au primit fundă de la Curatorul de Zacuscă), cremă de fasole – sper să fie cu trimitere la fasolea bătută ca la Buzău (povestea e simplă: e fasole de Buzău bătută, că nu-s chiar așa de smardoi buzoienii încât să li se ducă buhul), burger cu parizer pane (ăsta e și de inspirație buzoiană că parizer a înfulecat toată țara)” (Cosmin în Zile și nopți)

“Mi-a placut la Bucataria. Cand am fost eu nu am gasit acolo doar branzeturi, carnati si pastrama de la producatori locali, midii de Marea Neagra si retete familare puse in farfurie cu un twist ci si o modestie care lasa farfuriile sa vorbeasca, asa cum ii sta bine unui loc ce promoveaza comfort food. A fost ca duminica la mama la masa doar ca am scapat neintrebata daca mai vreau si a treia portie si cand aduc inapoi caserolele, asa ca sar’na pentru masa, Gabriel din Plescoi! Mai vin!” (Adriana Sohodoleanu, biscuit.ro)

“Bucătăria.localfood și-a deschis ușa pentru prima dată în vara lui 2021, pe 31 iulie, și este restaurantul a doi frați: Adrian și Gabi Alexe, născuți în Buzău. Visul lor a fost să ajungă să aibă propriul local unde meniul să conțină preparatele cu care au crescut ei, adică „local comfort food” gătit cu ingrediente de calitate ce provin de la producători locali.” (Gruia Dragomir, hotnews.ro)

Fb: https://www.facebook.com/bucataria.localfood

Site: –

Tel: 0755 551 245

Adresă: Strada Ion Slatineanu, Nr. 30 010602 Bucureşti Sectorul 1

Program:  miercuri – duminică 12:00 – 22:00

“Local comfort food bistro cu ingrediente aduse din nostalgia bucătăriei oldschool, dar puse-n dishuri actuale. De la burger cu parizer pané sau grilled cheese cu ghiudem până la Hot Pleșcoi. Și multe spumante cu savoare locală, de pe la no”

Last modified: February 19, 2022

No comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

× Close